phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Maak kennis met uitvaartverzorger Claudia

Mijn naam is Claudia en ik werk per 1 mei 2023 een jaar voor Eer&Volharding. Ik heb 25 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt met heel veel liefde, maar ik heb jaren lang het gevoel gehad dat ik iets anders wilde. 10 jaar geleden heb ik de opleiding als uitvaartverzorger afgerond en heb ik gewacht tot het juiste moment om dit vak uit te oefenen. Ik werk met veel plezier en ervaren collega’s.
Ik ben vooral de lijm die het hele afscheid aan elkaar plakt.
Claudia

Mooie herinneringen

Dit beroep is fantastisch, omdat je in een hele kwetsbare periode in iemands leven binnen mag stappen. Je mag luisteren naar de persoonlijke verhalen en samen met de nabestaanden binnen 10 dagen een betekenisvol afscheid neerzetten. De families en de dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt, maakt dit werk zo waardevol. Maar wanneer alles op het juiste moment op de juiste plek valt, kan ik daar enorm van genieten. Bijvoorbeeld als een puber/kleinkind toch iets kleins wil zeggen over oma of mama. Dat maakt het onvergetelijk! Als ik terugkijk in de tijd dat ik werkzaam ben als uitvaartverzorger, heb ik talloze mooie herinneringen. Er zijn veel families die mij zijn bijgebleven.

Goed luisteren bij iedere uitvaart

Er zijn situaties die mij ook persoonlijk raken. Maar het is niet mijn afscheid, ik ben vooral de lijm die het hele afscheid aan elkaar plakt. Ik vind het vooral belangrijk dat er naar iedereen geluisterd wordt en dat de overledene het afscheid krijgt die hij of zij wenst. Het betrekken van (klein)kinderen bij het afscheid vind ik belangrijk. Zij hebben ook ideeën over de uitvaart en willen ook gehoord worden. Na de periode van het regelen en het afscheid zet ik mensen weer op hun eigen trein en gaan zij weer verder met hun eigen pad. En zo ook ikzelf.