phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

De Levende Doodskist in Dragons Den

Dragons Shawn Harris en Pieter Schoen investeren in Loop Biotech, grondlegger van de duurzame, ‘levende’ doodskist.
dragons den loop biotech

De Living Cocoon is een baanbrekend, duurzaam alternatief voor de reguliere doodskist. De uitvinding draagt bij aan efficiënte ‘compostering’ van het lichaam en levert zo een verrijkte voedingsbodem voor bomen en planten. Uitvinder, architect en biodesigner Bob Hendrikx ontdekte tijdens langdurig materiaalonderzoek aan de TU Delft de potentie van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen. Dit materiaal zet zowel gifstoffen als dode, organische materialen om naar bruikbare voedingsstoffen voor de natuur. Het bleek het perfecte materiaal voor – en daarmee de drijvende kracht achter – de zelf afbrekende, natuurlijke doodskist. 

Eer & Volharding heeft Bob Hendrikx vanaf het begin ondersteund, zowel financieel als met kennis en kunde vanuit de uitvaartbranche. 
Ook zorgde een uitvaartverzorger van Eer & Volharding ervoor dat een Levende Doodskist voor het eerst aan een consument werd verkocht. 

Nu geloven meer mensen in dit prachtige concept en wist Bob Hendrikx tijdens de laatste uitzending van Dragons Den de investeerders te overtuigen met zijn pitch. 

Dragons Shawn Harris en Pieter Schoen investeren in Loop Biotech, grondlegger van de duurzame, ‘levende’ doodskist.

Investeerders en participanten van Dragons’ Den Shawn Harris en Pieter Schoen besloten samen €1 miljoen te investeren, goed voor 30% van de bedrijfsaandelen. Een gepaste match, want beide partijen breiden hun portfolio’s graag uit met toekomstbestendige en innoverende bedrijven. “De duurzame, uitstootbeperkende filosofie van Loop Biotech sluit naadloos aan bij de formules van onze tribe”, zegt founder van Orange Wings Shawn Harris. Het pionierschap is een belangrijke motivatie voor haar medespeler. Maar zeker ook het product zelf. “De Living Cocoon is echt mijn droomgrafkist; ik vind het een mooie gedachte dat ik van dode vezels naar nieuw leven ga!”, vult oprichter van Shoe Investments Pieter Schoen aan.