phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

Bekijk de Levende Doodskist van dichtbij

De levende doodskist is nu te bekijken bij De Uitvaartbloemist in Den Haag. Tegenwoordig is er veel mogelijk om een groene(re) uitvaart te realiseren. Ook wij bieden meerdere kisten aan van duurzame materialen met als pronkstuk in onze collectie de LOOP kist, ook wel levende doodskist genoemd.
etalage

Het is een witte ‘paddenstoelen kist’ — ’s werelds eerste levende doodkist — een door Bob Hendrikx ontwikkelde doodskist die al enige tijd de aandacht trekt binnen de uitvaartbranche. Het is zeker niet zomaar een kist, hij is bio-afbreekbaar, natuur-herstellend, bodemverrijkend én dus duurzaam.

Deze kist staat nu tentoongesteld in de etalage van De Uitvaartbloemist Momentum Florum in Den Haag.

“Toen Eer & Volharding ons de mogelijkheid bood om hem te lenen hoefde ik daar maar kort over na te denken,” vertelt Anneke de Mik, eigenaresse. Samen met collega Kristel is er een bijzonder duurzame etalage ontwikkeld met de Loop Cocoon als middelpunt. “Daarbij hebben wij o.a. gebruik gemaakt van de Spathiphyllum (red: lepelplant), een plant die schadelijke stoffen uit de lucht filtert een zuurstof afgeeft. Eén van de meeste luchtzuiverende planten op onze planeet!”

Nieuwsgierig naar de Levende Doodskist?
Loop dan even langs bij De Uitvaartbloemist

Adres:
Laan van Meerdervoort 7
2517 AB Den Haag

etalage